ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΑΜΟΥ

Ορεινά και παραθάλασσια, γεμάτα ζωή ή γεμάτα ησυχία, τα χωριά της Σάμου είναι η χαρά του εξερευνητή. Τρία μεγάλα και 34 μικρότερα χωριά συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιο θα γίνει το δικό σας αγαπημένο –κι οι φανατικοί επισκέπτες της Σάμου συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος έχει επισκεφτεί τα περισσότερα. Χωρίς να θέλουμε να σας στερήσουμε την χαρά της ανακάλυψης, ακολουθούν πέντε από τα δικά μας αγαπημένα, αν μη τι άλλο για να ξέρετε από πού να ξεκινήσετε τις εξερευνήσεις σας έχοντας ως απαραίτητο αξεσουάρ ένα βραχιόλι επιβίωσης χρήσιμο και παράλληλα στιλάτο.

Πυθαγόρειο: Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα –και κατά πολλούς ομορφότερα– μέρη της Σάμου. Η ατμόσφαιρα του αρχαιότερου λιμανιού της Ελλάδας συνυπάρχει με τα μπαράκια που ξενυχτούν δίπλα του κάθε βράδυ, η παραλιακή περαντζάδα σφύζει κάθε βράδυ από ντόπιους και τουρίστες, και το άγαλμα του Πυθαγόρα επιβλέπει, από την άκρη της προκυμαίας, την αρχαία πρωτεύουσα του νησιού.

Σάμος: Μπορεί να ακούσετε να την αναφέρουν και ως Βαθύ –μην μπερδευτείτε: Βαθύ λέγεται το λιμάνι που απλώνεται στα πόδια της, Σάμος είναι η αμφιθεατρικά κτισμένη από πάνω του πρωτεύουσα του νησιού. Πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια, πολλά ενδιαφέροντα μουσεία (λεπτομέρειες παρακάτω), γραφικά ταβερνάκια και μία από τις ωραιότερες προκυμαίες του Αιγαίου, όπου κάθε καλοκαίρι διοργανώνονται οι δημοφιλέστατες στο νησί Γιορτές Κρασιού, με άφθονο ντόπιο γλυκό κρασί (δοκιμάστε το οπωσδήποτε!) και πολιτιστικά δρώμενα.

Σπαθαραίοι: Λιλιπούτειο και πανέμορφο, κρυμμένο από τα φώτα της δημοσιότητας μέσα σε μια καταπράσινη πλαγιά, είναι ένα από τα ψηλότερα χωριά του νησιού, αμφιθεατρικά κτισμένο σε υψόμετρο 320 μέτρων. Παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια με κόκκινες κεραμοσκεπές, στενά καλντερίμια, παραδοσιακά καφενεία, φυσική δροσιά ακόμη και στην καρδιά του Αυγούστου και θέα που αφήνει το μάτι να περιπλανηθεί από τα Δωδεκάνησα ως την Ικαρία και τους Φούρνους είναι τα δυνατά χαρτιά του. Το μεγάλο πανηγύρι που διοργανώνεται στη γραφική πλατεία του στις 15 Αυγούστου αποτελεί από μόνο του λόγο για να ανηφορίσετε προς τα εδώ.

Μυτιληνιοί: Ναι, όπως θα μαντέψατε, το όνομά του το χωριό το πήρε από τους πρώτους κατοίκους του, που ήρθαν εδώ από τη Μυτιλήνη. Ένα από τα μεγαλύτερα ορεινά χωριά του νησιού, κρυμμένο και αυτό ανάμεσα σε πράσινες βουνοπλαγιές, με τα γραφικά, πολύχρωμα σπιτάκια του και την μεγάλη σκιερή πλατεία του που σκεπάζεται από αιωνόβια πλατάνια. Εδώ βρίσκεται και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Σάμου, που φιλοξενεί τον σκελετό του περίφημου Σαμόκερου (λεπτομέρειες παρακάτω).

hytrht  tyhtyh
Επωνυμία : Βίττης Φώτιος
Διεύθυνση : Γοργύρας & Παλαμά 1ος όροφος (νέα πολυκατοικία Μαργαρώνη), Καρλόβασι Σάμος 83200
Δραστηριότητα : Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Τηλέφωνο : 22731 04277, 6944254832
E-mail : [email protected]
Δέχεται: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-14:00 και 18:00-21:00
Με στόχο ένα καινοτόμο σχολείο, που θα παρέχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση για όλους, μέσω της αξιοποίησης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, αρχίζει η πρώτη φάση του τριετούς προγράμματος αναβάθμισης των ψηφιακών υποδομών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατά την οποία θα διατεθούν για φέτος 450.000 ευρώ.
Συνολικά, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει εξασφαλίσει, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), 1,5 εκατ. ευρώ (για την τριετία), ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για επιπρόσθετη χρηματοδότηση του έργου και από το ΕΣΠΑ.

Η αναβάθμιση αφορά σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις στις υπάρχουσες υποδομές ΤΠΕ των σχολείων και σε ορισμένες περιπτώσεις θα υλοποιείται με ανοιχτές τεχνολογίες και με νέο εξοπλισμό (υλικό και λογισμικό).

Η αναβάθμιση των υποδομών ΤΠΕ θα πραγματοποιηθεί με την αξιοποίηση παλαιού εξοπλισμού ή/και με την εγκατάσταση σύγχρονων σχολικών εργαστηρίων πληροφορικής χαμηλού κόστους, καθώς και σταθμών εργασίας στις αίθουσες διδασκαλίας.

 

Πηγή: http://www.ethnos.gr/

 

Στα 13 καλύτερα κρυμμένα διαμάντια της Ευρώπης για το 2016 ανήκει το Κοκκάρι Σάμου, σύμφωνα με τον οργανισμό Best European Destinations που δημιουργήθηκε με σκοπό την προώθηση των Ευρωπαϊκών προορισμών. 

Η Ευρώπη, αναφέρει ο οργανισμός, διαθέτει χιλιάδες κρυμμένους θησαυρούς, όμως οι 13 που αναδεικνύονται για το 2016 είναι οι καλύτεροι.

Στην περιγραφή για τη Σάμο αναφέρονται τα εξής: "Η Σάμος είναι ένα νησί γεμάτο θρύλους και ομορφιά. Είναι το νησί του πατέρα των μαθηματικών, του Πυθαγόρα, του αστρονόμου Αρίσταρχου και του φιλοσόφου Επίκουρου. 

Είναι η πατρίδα της Ήρας και το νησί που φιλοξένησε τον Ηρόδοτο και τον Αίσωπο. Κατά την αρχαιότητα αποτελούσε σημαντικό κέντρο εμπορίου στο Αιγαίο και μια μεγάλη ναυτική δύναμη, ενώ σύναψε σχέσεις με σημαντικούς πολιτισμούς της Μεσογείου. 

Η Σάμος διαθέτει εντυπωσιακή βλάστηση και το φυσικό περιβάλλον είναι γεμάτο χρώματα και φως. Κάθε βήμα είναι και μια αποκάλυψη. Είτε πρόκειται για τα επιβλητικά βουνά, όπως ο Κέρκης και η Άμπελος - με αλπικές θερμοκρασίες το χειμώνα και ατέλειωτες βροχοπτώσεις - είτε για τα σπήλαια και τα φαράγγια της, το περιβάλλον της Σάμου θυμίζει πολύ την ελληνική ενδοχώρα σε μινιατούρα".

 

<\hr>

1. Civita di Bagnoregio | Ιταλία

2. Rothenburg | Γερμανία

3. Κοκκάρι Σάμου

4. Preko | Kροατία

5. Rocamadour | Γαλλία

6. Bohinj | Σλοβενία

7. Faial | Αζόρες, Πορτογαλία

8. Positano | Ιταλία

9. Menton | Γαλλία

10. Tellaro | Ιταλία

11. Cavtat | Κροατία

12. Santana, Μαδέα | Πορτογαλία

13. Alberobello | Ιταλία

 

Πηγή: http://www.tornosnews.gr/mobile/permalink/16171.html

 

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016 14:37

Φωτοβολταϊκό πάρκο οι δρόμοι;

Ένα αρκετά φιλόδοξο project επιχειρεί να μετατρέψει την άσφαλτο σε ηλιακό πάνελ.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το 90% των ακτίνων του ήλιου πέφτει πάνω στην άσφαλτο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αποτελώντας μία εξαιρετική προοπτική για περαιτέρω ψάξιμο πάνω στο πώς μπορεί να μην πάει ανεκμετάλλευτη όλη αυτή η ενέργεια.
Το τελευταίο διάστημα λοιπόν στη Γαλλία, την Ολλανδία και τις Η.Π.Α. μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ηλιακής ενέργειας εφαρμόζει πειραματικά ένα ιδαίτερα φιλόδοξο project. Μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, οι τρεις αυτές χώρες θα αποκτήσουν 1000 χιλιόμετρα οδοστρώματος πάνω στο οποίο θα τοποθετηθούν ειδικά διαμορφωμένα ηλιακά panels τα οποία και θα συλλέγουν την ηλιακή ενέργεια που τόσα χρόνια πήγαινε χαμένη.
Αν όλα λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα, τότε δεν θα αργήσει η στιγμή που τα κράτη θα μπορούν να έχουν μια σχετική ενεργειακή αυτάρκεια, σχεδόν από το πουθενά.
Δες το βίντεο για να καταλάβεις τι ακριβώς παίζει...
 
 
Πηγή:http://provocateur.gr/video/12024/mporoyn-oi-dromoi-na-ginoyn-terastia-fwtobolta-ka-parka
Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου παρέστη σήμερα στην τελετή παραλαβής ενός ασθενοφόρου που δώρισαν η Εργατική Εθελοντική Ομοσπονδία Σαμαρειτών Γερμανίας και η Ελληνογερμανική Συνέλευση στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το οποίο θα διατεθεί για την εξυπηρέτηση των αναγκών του ΕΚΑΒ των νησιών του Βορείου Αιγαίου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο και ήταν παρόντες ο πρόεδρος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης κ. Knut Fleckenstein , ο Επιτετραμμένος της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα κ. Klemens Semtner, ο συντονιστής των Δημάρχων της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης κ. Frank Edelmann, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Συμεών Βολιώτης και ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωστής Δήμτσας.
 
Ακολουθεί το κείμενο του σύντομου χαιρετισμού της κας Καλογήρου:
«Κυρίες και κύριοι, θα ήθελα να ξεκινήσω με ένα ευχαριστώ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Εκ μέρους κάθε πολίτη του Βορείου Αιγαίου ευχαριστούμε την Εργατική Εθελοντική Ομοσπονδία Σαμαρειτών Γερμανίας και την Ελληνογερμανική Συνέλευση για τη δωρεά τους, τη δωρεά ενός ασθενοφόρου.
Αποδεχόμενοι τη δωρεά τους, εκφράζουμε μαζί και την ευγνωμοσύνη μας.
Κάθε μικρή ή μεγάλη πράξη αλληλεγγύης έχει πάντα τη σημασία και την αξία της. Παρόμοιες πράξεις προσλαμβάνουν αξία ιδιαίτερη, συμβολική και ιδιαίτερη στις εποχές της κρίσης. Η Περιφέρεια που έχω την τιμή να εκπροσωπώ, όπως όλη η χώρα, περνάει μια φάση δοκιμασίας.
Σε μια κρίση δε δοκιμάζονται μόνο οι άνθρωποι και η συνείδησή τους, αλλά και οι θεσμοί και η συλλογική δυνατότητα. Η κρίση μεγαλώνει τις ανάγκες και απαιτεί εγρήγορση, ανασύνταξη και αντοχή.
Το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, μεταξύ των αναγκών που γεννάει, ιδιαίτερη είναι η ανάγκη υποστήριξης των δομών υγείας. Το ασθενοφόρο που παραλαμβάνουμε σήμερα, θα ενισχύσει αυτές τις δομές υγείας. Καθώς θα ενταχθεί στο στόλο του ΕΚΑΒ του Βορείου Αιγαίου, θα δυναμώσει την αποτελεσματικότητά του. Μια αποτελεσματικότητα που οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ με την αφοσίωσή τους πολλαπλασιάζουν.
Κυρίες και κύριοι, Τα ζητήματα που εγείρει η κρίση είναι πολλά, ποικίλα και πρωτόγνωρα. Μας καλούν όχι μόνο σε μια ανασύνταξη δομών και δυνάμεων αλλά και σε μια νέα θεώρηση της συλλογικής και θεσμικής λειτουργίας μας. Όσο ποτέ σήμερα, έχουμε υποχρέωση με κάθε τρόπο να βρισκόμαστε κοντά σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Και στο μέτωπο αυτό οι δομές υγείας έχουν και θα έχουν την πρώτη θέση.
Γι’ αυτό, φίλες και φίλοι, όπως ξεκίνησα με ένα ευχαριστώ, με ένα ευχαριστώ προς την Εργατική Εθελοντική Ομοσπονδία Σαμαρειτών Γερμανίας θα κλείσω αυτό το σύντομο χαιρετισμό.
Σας ευχαριστώ πολύ».
 
Ο Σαμιώτης Γιώργος Καραγιαννίδης είναι ανάμεσα στους επτά έλληνες ακαδημαϊκούς που διέπρεψαν και που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή κατά την προηγούμενη χρονιά.
Με μια ρήση του φυσικού και συγγραφέα Μπράιαν Γκριν, το ίδρυμα Thomson Reuters εξηγεί το σκεπτικό της κλασικής -πλέον- λίστας των πιο επιδραστικών ακαδημαϊκών του κόσμου, την οποία και έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες.
Λέει ο εν λόγω επιστήμονας: «Η επιστήμη είναι ένας τρόπος ζωής και μια προοπτική. Η επιστήμη είναι η διαδικασία από τη σύγχυση στην κατανόηση και αυτό γίνεται με έναν τρόπο ακριβή, έξυπνο και αξιόπιστο».
Τίποτα το διαφορετικό από αυτό δεν προσέφεραν μέσα στο 2015, οι 3.000 ακαδημαϊκοί που συνυπάρχουν σε αυτή την «ακριβή» λίστα των επιστημόνων που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή κατά την προηγούμενη χρονιά. Ανάμεσα σε αυτούς επτά έλληνες ακαδημαϊκοί. Σε αυτούς, πάντως, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε κι εκείνους που έχουν ελληνικές ρίζες και διδάσκουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. O Σαμιώτης Γιώργος ΚαραγιαννίδηςΟι επτά Ελληνες σε αυτή τη σημαντική χορεία «εκλεκτών» είναι οι: Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος, πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Γεράσιμος Φιλιππάτος, καθηγητής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ και από το 2014 πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καρδιακής Ανεπάρκειας, οι Κωνσταντίνος Ρακόπουλος και Δημήτριος Ρακόπουλος, καθηγητές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο Γιώργος Καραγιαννίδης, καθηγητής Πληροφορικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και -από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- οι καθηγητές Δήμητρα Δαφερέρα και Μόσχος Πολυσίου.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Δημόπουλος τόνισε: «Είναι ασφαλώς μία πολύ μεγάλη τιμή. Οχι μόνο για μένα, αλλά και για το ίδρυμά μας και φυσικά για τη χώρα μας».
Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της διάκρισης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των ερευνητών, παγκοσμίως, φτάνει τα εννέα εκατομμύρια, ενώ οι επιστημονικές δημοσιεύσεις, κάτι που αποτελεί τη βάση για τη βράβευση ενός εκάστου, ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ετησίως.
Οπως εξηγεί το ίδρυμα Thomson Reuters, υπάρχει ένα συγκεκριμένο, αντικειμενικό σκεπτικό πίσω από τον ετήσιο σχηματισμό της λίστας. Ασφαλές κριτήριο, όπως αναφέρει το συνοδευτικό κείμενο του Ιδρύματος είναι ο όγκος των δημοσιεύσεων των επιστημόνων μέσα στο έτος (υπάρχει μάλιστα μια βάση δεδομένων που καταγράφει τα πάντα), αλλά κυρίως η συχνότητα της χρήσης των ερευνών τους ως πηγή από άλλους συναδέλφους τους. Οι επιστήμονες χωρίζονται ανά κατηγορία, ανάλογα με την επιστήμη και το είδος της έρευνάς τους. Συγκεκριμένα, υπάρχουν 21 ξεχωριστοί τομείς σύμφωνα με τους οποίους κατηγοροποιούνται οι επιστήμονες και όλοι, εν συνόλω, διαμορφώνουν τη λίστα των 3.000 παγκόσμιων «μυαλών».
Ως προς τη χώρα προέλευσης των επιστημόνων, τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, από τα πανεπιστήμια των οποίων προέρχονται περισσότεροι από τους μισούς διακριθέντες, και ακολουθούν η Βρετανία, η Γερμανία, η Κίνα, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ολλανδία, η Ιαπωνία, η Γαλλία, η Ελβετία, η Σαουδική Αραβία και η Ισπανία. Ως προς τον επιστημονικό κλάδο, την πρωτοκαθεδρία έχει η Ιατρική και ακολουθούν η Βιολογία-Βιοχημεία, η Χημεία και η Μοριακή Βιολογία-Γενετική. Τέλος, στα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα στην πρώτη θέση είναι το University California System των ΗΠΑ.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη λίστα περιλαμβάνονται και πολλοί επιστήμονες ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι εργάζονται σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως, ο Χριστόδουλος Φλούδας από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, ο Γιώργος Γιαννάκης από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα και ο Τζον Κληρονόμος από το Πανεπιστήμιο του Βανκούβερ «British Colυmbia».
 
 
Αυτή είναι η τρομακτική στιγμή που ένας πιλότος αναγκάζεται να ματαιώσει την προσγείωση αεροσκάφους, τη στιγμή που η καταιγίδα Imogen χτυπούσε τη Βρετανία, με ανέμους που έπνεαν με περίπου 160 χιλιόμετρα την ώρα.
Το συγκλονιστικό βίντεο καταγράφει πτήση της Alitalia από το Μιλάνο στο αεροδρόμιο City του Λονδίνου.
 
 
 
Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 16:09

Έως και 25 μέρες στα hotspots οι μετανάστες

Μέχρι και 25 ημέρες θα μπορούν - βάσει νόμου - οι μετανάστες και πρόσφυγες που εισέρχονται παράνομα στην χώρα μας να παραμένουν στα hotspots των νησιών, αντίθετα με όσα ισχυριζόταν η κυβέρνηση έως τώρα περί «ολιγόωρης παραμονής» τους εκεί.

Όπως αναφέρει το "Πρώτο Θέμα", σύμφωνα με το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά μέσα στο Σαββατοκύριακο προς διαβούλευση, ο διοικητής του κάθε κέντρου καταγραφής, θα μπορεί να παρατείνει την παραμονή για όσους δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μέχρι και τις 25 ημέρες.

Στο άρθρο 9 του νομοσχεδίου περιγράφεται, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ότι οι εισερχόμενοι στο hotspot θα τελούν «σε καθεστώς περιορισμού της ελευθερίας» μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες:

Καταγραφή στοιχείων, λήψη αποτυπωμάτων, εξακρίβωση ταυτότητας, ιατρικός έλεγχος, αίτηση ασύλου, παραπομπή σε διαδικασία επανεισδοχής ή απέλασης.

Στο σημείο αυτό όμως σημειώνεται ότι αν ο χρόνος των τριών ημερών δεν φτάσει για να ολοκληρωθούν όλα όσα πρέπει, τότε ο διοικητής του Κέντρου μπορεί να παρατείνει το καθεστώς περιορισμού για 25 ημέρες.

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα

 

Σελίδα 1 από 36
Copyright © 2012-2013 | All rights reserved.Designed & hosted by thinkitweb.gr