ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΑΜΟΥ

Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 16:09

Έως και 25 μέρες στα hotspots οι μετανάστες

Μέχρι και 25 ημέρες θα μπορούν - βάσει νόμου - οι μετανάστες και πρόσφυγες που εισέρχονται παράνομα στην χώρα μας να παραμένουν στα hotspots των νησιών, αντίθετα με όσα ισχυριζόταν η κυβέρνηση έως τώρα περί «ολιγόωρης παραμονής» τους εκεί.

Όπως αναφέρει το "Πρώτο Θέμα", σύμφωνα με το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά μέσα στο Σαββατοκύριακο προς διαβούλευση, ο διοικητής του κάθε κέντρου καταγραφής, θα μπορεί να παρατείνει την παραμονή για όσους δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μέχρι και τις 25 ημέρες.

Στο άρθρο 9 του νομοσχεδίου περιγράφεται, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ότι οι εισερχόμενοι στο hotspot θα τελούν «σε καθεστώς περιορισμού της ελευθερίας» μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες:

Καταγραφή στοιχείων, λήψη αποτυπωμάτων, εξακρίβωση ταυτότητας, ιατρικός έλεγχος, αίτηση ασύλου, παραπομπή σε διαδικασία επανεισδοχής ή απέλασης.

Στο σημείο αυτό όμως σημειώνεται ότι αν ο χρόνος των τριών ημερών δεν φτάσει για να ολοκληρωθούν όλα όσα πρέπει, τότε ο διοικητής του Κέντρου μπορεί να παρατείνει το καθεστώς περιορισμού για 25 ημέρες.

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα

 

Διαβάστηκε 4584 φορές
Copyright © 2012-2013 | All rights reserved.Designed & hosted by thinkitweb.gr